Friday, March 13, 2020

Gunung Tambuyukon Checked!

Trip asalnya ke gunung lain. Tp disebabkan gunung tu ditutup, kami reroute ke sini. Gunung Tambuyukon.
Sebelum pergi, macik & team mates dah riki2 apa kisahnya trek di sini. Ramai menceritakan kisah pacat sampai ke puncak dan betapa susahnya rock garden.
Macik kecut perut.
Pacat?! Erkkkk.. Bukan takut, tp x suka sbb gigitannya susah nak baik. Gatalnya tu x menahan. Tp takpa.. Fyan dah belikan stoken pacat. Khemah bertutup rapat kali ni. X pakai open tent.
Rock garden? Batu longgar? Tebing? Terus rerama dlm perut. Tp relax.. joi the abam sado kan ada sekali.
Trek yg panjang naik turun? Insyaallah ok. Macik dah training kat gunung/bukit yg berbelas km utk kali ni.
Wah... Yakinnya kamu macik!
Realitinya...???
Hancur. Barai. Jem. Segala bagai terjadi.
Nak sampai ke kem kepuakaan je pun dah naik turun berbukit bukit. Naiknya betul2 naik. Turunnya betul2 turun sampai ke lembah. Baru kepuakaan. Belum lg ke puncak. Yg menaik tegak sesaja.
Satu persatu tewas dgn kejamnya trek tambu. Yg injured bertambah injured tp tetap bersemangat membawa lebihan beban demi merialisasikan impian kwn2.
Trek bertambah kejam dari kem kepuakaan ke kem jeneral. Semakin kejam bila ke peak. Yg bermula dgn merangkak memanjat akar dan dahan. Bersambung pula dgn batu batan besar tergantung di tebing2. Nak2 pula masa memanjat tebing tu lah boleh pula terfikir.. Kalaulah tetiba terjadi lg gegaran masa tengah merangkak memanjat batu ni.. Agak2 selamatkah aku??!
Tinggallah macik ber3 bersama fieza dan che fauzan meneruskan misi ke puncak.
Ketika diri berperang dgn fizikal, mental menguatkan semangat. Terus mara! Teruskan! Jangan sia2kan pengorbanan sahabatmu!
Kem rajah muncul selepas itu menguntumkan sedikit senyuman. Yes!! Selepas ini adalah puncak!
Rupanya hazabedah tidak habis di situ. Masih perlu lagi meragas merabat batu akar sana sini. Dan yang lagi sadisnya.. Jalan masih x sampai2. Mulut mula bertanya sweeper.
"berapa jauh lg ni dik? “
" Sudah dekat ini kak. Itu sudah nampak puncaknya sana tu. Lepas 1 bukit lg sampailah kita."
Satu bukit lagi?!!! Aduhhh... Beranak pula puncak ni...
Teruskan macik!
Patah sayap bertongkatkan paruh.. Akhirnya tambuyukon yg kejam itu dpt macik jinakkan jua!
Terima kasih Allah dgn izinMu aku di sini.
Terima kasih sahabat.. Dgn pengorbanan, sokongan dan semangat kamurang, macik berjaya sampai ke sini.
Terima kasih anak2 kerana memahami minat ibumu ini!

nanti macik add in story and gambar yer lg yer.. 
the team dgn porter n guide

the team

rock garden. tempat plg hazab

akhirnya..

1 comment:

Unknown said...

Okay then...

This might sound a little creepy, and maybe even a little "strange"

WHAT if you could simply hit "PLAY" and LISTEN to a short, "musical tone"...

And suddenly bring MORE MONEY into your life???

And I'm talking about hundreds... even thousands of dollars!!!

Sound too EASY??? Think something like this is not for real?!?

Well then, Let me tell you the news...

Usually the greatest miracles in life are also the SIMPLEST!!!

Honestly, I'm going to provide you with PROOF by letting you listen to a real-life "magical money-magnet tone" I developed...

You simply push "PLAY" and watch money coming right into your life... starting so fast, you will be surprised...

CLICK here now to enjoy the magical "Miracle Abundance Sound Frequency" - it's my gift to you!!!