pastu terus terbayang kari kepala ikan
nyummmmm meleleh air liur
dgn gigihnya, sabtu lepas p pasar
cari kepala ikan
nak ikan merah or ikan duri?
ikan merah ikan duri?
tak tau nak pilih yg mana
end up kakyang beli ikan merah
sbb terasa mcm isinya lebih lembut dan org lain pun makan
balik rumah
siang2 segala mak nenek ikan yg kakyang beli
tetiba nampak ikan kembung yg kakyang beli mcm fresh sangat
tekak terbayang nikmat lemaknya ikan fresh
terus menu bertutar bertutar!
ni pelat anak kakyang masa depa kecik2 dulu
bertukar jd bertutar
dari kari kepala ikan
jd ikan bakar portogese!
takpa.
kari kepala ikan kita masak hari ahad
konon!
tiba hari ahad
anak kakyang kejan suruh p beli barang2 sekolah dia
terus x jd masak
huhuhu
mlm td
tetiba mood rajin nk masak mai
mana taknya
craving kari belum tertunai
makanya cergaslah kakyang masak kari kepala ikan
abaikan presentation yg comot tu yer.. ghu ngan kobis goreng kicap terlebih suda.. |
takyah resepi lg lah dik non..
bersepah dah resepi kari ni
akak bg tips eh
nak kari yg sedap?
rempah kari kena betul2 masak
campur 2 jenis rempah kari utk lg umph
kakyang campur rempah basah/giling dgn rempah serbuk
rempah brand apa?
kakyang jenis tibai je any brand
buta rasa kakyang ni
rempah basah tu specially import dari kedah na
cari je kat pasar besar log staq tu
ada satu kedai rempah basah kat belakang pasar
area ulam2 kampung
kakyang mmg beli stok dan simpan
bertahun dah rempah tu dlm petiais
tp x rosak
tahan lama baq hang
selamat teliuq!
No comments:
Post a Comment